Het Nieuwsblad

Het Nieuwsblad : This section contains all the articles present on the nb homepage
 1. “Rol van verzoenende burgemeester en N-VA-voorzitter is onmogelijk te combineren”

  Zolang Bart De Wever naast burgemeester van Antwerpen ook nog N-VA-voorzitter is, is het voor Groen moeilijk om in ’t Stad in zee te gaan met de Vlaams-nationalisten. Dat zegt Groen-Kamerfractieleider Kristof Calvo in een interview met onze krant.

 2. “Veljkovic bood Waasland-Beveren 200.000 euro”

  De Servische makelaar Dejan Veljkovic heeft vorig seizoen minstens één ernstige poging ondernomen om de degradatiestrijd in eerste klasse naar zijn hand te zetten. Dat blijkt uit het gerechtelijk onderzoek naar malafide praktijken in ons voetbal, schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.

 3. “Gestorven tijdens gevecht in het consulaat”: dood vermiste journalist officieel bevestigd, VN en Trump eisen verder onderzoek

  Meer dan twee weken na de verdwijning van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi heeft Saoedi-Arabië de dood toegegeven van de criticus van het regime. Het kwam tot een dodelijk gevecht tussen Khashoggi en verschillende personen in het consulaat in Istanboel, bericht het officiële Saoedische nieuwsagentschap Spa vrijdagnacht. Al achttien personen zouden in de zaak zijn opgepakt. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, is “zeer ontsteld door de bevestiging van de dood van Jamal Khashogggi”. Ook de Amerikaanse president Trump sluit niet uit dat er sancties komen.

 4. “Als je niet braaf bent, komt de politie je halen”: dát is de politie beu

  “Als je je spruitjes niet opeet, dan zal de politie je in de gevangenis steken.” Met zulke uitspraken maken ouders hun kinderen bang voor agenten, zo waarschuwen enkele lokale politiezones. In navolging van hun Britse en Nederlandse collega’s, doen de korpsen dan ook een oproep om daarmee te stoppen. “De politie is een hulpmiddel, geen afschrikmiddel.”

 5. Terreuraanslagen Brussel en Parijs “betaald met geld van bankoverval”

  De terroristen van ­Parijs en Brussel hebben de aanslagen bekostigd met de buit van een bankoverval op een kantoor van Crédit Agricole in Oudergem op 11 juni 2014. Dat beweert een terreurverdachte die in de cel zit. De overval, gepleegd door drie gewapende mannen, zou 239.000 euro opgebracht hebben. Met het geld zouden schuiloorden en auto’s gehuurd zijn. Dat onthullen de kranten van Sudpresse.

 6. Maarten (15) gepest en geïntimideerd omdat hij lid is van Vlaams Belang

  In Herzele wordt een jongen op school gepest omdat hij lid is van de Vlaams Belang-jongeren. De jongen komt vol uit voor zijn overtuiging op sociale media zoals Facebook, maar dat wordt hem niet in dank afgenomen. Medeleerlingen zouden hem ook al verbaal bedreigd hebben. Uit voorzorg is de jongen vorige week een dag thuis gebleven. Intussen zijn de ouders al tot tweemaal toe naar de politie gestapt.

 7. ‘Familie’ zet het weekend in met een kus... die heel wat vragen oproept

  De kijkers voelden het misschien al even aankomen en vanavond is het zover: de aflevering van Familie eindigde vrijdag met een kus tussen Marie (Lien Van de Kelder) en Cédric (Yanni Bourguignon).

 8. Pieter Aspe boycot de Boekenbeurs: “Ik signeer als tegenactie gratis op café”

  Hij vindt het niet kunnen dat je tien euro moet neertellen om een boek te mógen kopen. Dus boycot misdaadauteur Pieter Aspe (65), steevast goed voor de langste rijen, dit jaar de Boekenbeurs. “Ik blijf er weg. En op de topdagen organiseer ik zelf gratis signeersessies in mijn stamcafé in Antwerpen.”

 9. De tatoeëerder zei het nog: “Hier ga je spijt van krijgen”

  De naam van je lief op je arm laten tatoeëren, of die mysterieuze tribal op je rug. Op het moment zelf lijkt het een geweldig idee. Maar dan raakt het af met je lief, en die tribal ziet er eerder marginaal uit dan mysterieus. Tatoeëerders krijgen steeds meer klanten over de vloer die spijt hebben van hun tattoo. Of hoe inkt verwijderen intussen een booming business is geworden.

 10. Nu ook extreemlinks en extreemrechts op “jihadlijst”, Dries Van Langenhove (nog?) niet

  Op de OCAD-lijst, de terreurlijst waar ons land de namen van radicale Syriëstrijders op verzamelde, staan nu ook de namen van een twintigtal extreemlinkse en extreemrechtse aanhangers. Veiligheidsdiensten onderzoeken of ook Dries Van Langenhove, de oprichter van Schild en Vrienden, op de lijst moet.

Aanvullende gegevens