De Morgen

Nieuws
 1. Dagdromen over een betere voetbalwereld
  Hans Vandeweghe is sportjournalist bij De Morgen.
 2. Jan Breydel omarmt Leko na schandaal
  Het moest en zou een eerherstel voor Ivan Leko worden. Aan steun geen gebrek, aan voetballende precisie wel. Club verslikte zich in Waasland-Beveren.
 3. Boodschap van openbaar nut: alles is jouw schuld
  Emmy Deschuttere is woordvoerder van de medische humanitaire organisatie Dokters van de wereld. Ze schrijft dit stuk in eigen naam.
 4. Alexa heeft kuren: wanneer de virtuele assistent van Amazon onbedoeld grappig is
  Voor de in de VS gestationeerde journaliste Anne van Driel begon de toekomst op 27 mei van dit jaar. Die dag stond Alexa, de slimme ‘virtuele assistent’ van Amazon, voor de deur. Juicht kinderen, eindelijk een gestroomlijnd huishouden! Maar zó slim blijkt Alexa nu ook weer niet te zijn.
 5. “Wie je ook bent, waar je ook bent, ze weten je te vinden”: inlichtingendiensten gaan steeds barbaarser te werk
  De gruwelijke moord op de Saudische journalist Khashoggi is allesbehalve een geïsoleerd incident. Russische, Chinese en nu ook Saudische veiligheidsdiensten gaan steeds driester te werk om hun vijand te intimideren. ‘Wie je ook bent, waar je ook bent, ze weten je te vinden.’
 6. Sven Pichal en Kristof Demasure: “Mensen zeggen ons soms dat het de mooiste kinderen ter wereld zijn”
  Nog nooit waren er zoveel pleegkinderen en -ouders in ons land. VRT-journalist Sven Pichal en zijn partner Kristof Demasure, woordvoerder bij VIER en VIJF, vormen met de tweeling Kevin en Leander een van de 5.181 pleeggezinnen. “Wij hadden geen kinderwens, maar een zorgwens.”
 7. Migranten door Mexicaanse grens gebroken, ondanks bedreigingen van Trump
  Een karavaan van naar schatting 3.000 migranten uit Honduras stroomde vandaag toe aan de noordgrens van Guatemala, ondanks de dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump. Het Amerikaanse staatshoofd zei gisteren dat hij de grens met Mexico wil sluiten en het leger wil inzetten als het land er niet in slaagt om de migranten te stoppen.
 8. Mexico brengt vluchtelingen naar opvangcentra na chaos aan grens
  Een groep vluchtelingen uit Centraal-Amerika is op hun weg naar de Verenigde Staten door een hek gebroken aan de grens tussen Guatemala en Mexico. De chaotische situatie die daardoor ontstond, is inmiddels onder controle, zegt het hoofd van de Mexicaanse federale politie, Manelich Castilla. “Het doel om geweld aan de grens te vermijden is bereikt.”
 9. Patrick Dupriez trekt zich terug uit covoorzitterschap Ecolo
  Patrick Dupriez heeft vanavond bekendgemaakt dat hij zich terugtrekt uit het covoorzitterschap van Ecolo. "Ecolo heeft meer dan ooit nood aan een team van sterke, toegewijde covoorzitters. Om strikt persoonlijke redenen ben ik ervan overtuigd dat ik daar geen deel van kan uitmaken", klinkt het.
 10. Afghanen voor het eerst in acht jaar naar de stembus
  Vandaag kunnen de Afghanen hun stem uitbrengen in de verkiezingen voor de Wolesi Jirga, het lagerhuis van het parlement. De stembusgang wordt gezien als een test voor de presidentsverkiezingen van april volgend jaar, maar de taliban dreigen voor onrust te zorgen. 

Aanvullende gegevens