Over ons

De Gentse ScooterClub is een vriendenclub waar alle motorscooterrijders vanaf 125 cc welkom zijn. Oorspronkelijk waren alle leden uit de Gentse regio, maar inmiddels mochten wij ook leden verwelkomen uit West-Vlaanderen, Brabant en Antwerpen. Dit heeft te maken met het gegeven dat wij de enige zuivere scooterclub zijn. Wij laten immers geen motoren toe, alleen maxiscooters of motorscooters, zonder onderscheid van merk.

Onze leden rijden met Suzuki Burgman, Honda Silverwing, Yamaha Majesty en T-max, Piaggio Beverly, Gilera Nexus, Aprilia Atlantic, Honda Dylan,… van 125 tot 650 cc dus!

De Gentse ScooterClub werd opgericht in september 1982 en is gegroeid uit Vespa en Lambrettarijders. Vandaag zal u deze klassiekers echter niet meer in ons bestand terugvinden. Dat heeft te maken met enerzijds de evolutie van de techniek en de betrouwbaarheid van de voertuigen. Onze leden zijn toerders die soms wel een verre reizen maken met hun scooter. Dan staat betrouwbaarheid, veiligheid en verkrijgbaarheid van onderdelen bovenaan. De klassiekers zullen altijd hun waarde, charme en sympathie behouden, laat dat duidelijk zijn. Daarom is het goed dat er nog steeds typische Vespa clubs bestaan.

Wij zijn echter een andere weg ingeslagen en die leidt ons naar de moderne techniek. Sommige vinden dat spijtig, anderen zijn er blij om.
De Gentse ScooterClub is blij u op deze virtuele ontmoetingsplaats te mogen verwelkomen en maken meteen van de gelegenheid gebruik om u een samenvatting van ons clubgebeuren voor te stellen.

Petanqueclub Gent Vzw Halfweg nr.3 9000 Gent